چگونه ایجاد اضافی کاشی کاری با انجام خیلی کمتر
البته از صادرات کاشی و سرامیک و دوچرخه و سایر تولیدات صنعتی نمیتوان چشم پوشید. تفاوت سرامیک و کاشی تنها در کاربرد ، میزان نفوذ آب ، کیفیت لعاب و ابعاد است . در قدیم هر خان «بخشی» خاص خود را داشت. شاپور در زمان زندگی خود شهرهای فراوانی را بنا کرد که از جمله این شهرها بیشاپور است. در شعاع ۶۰ کیلومتری پیرامون شهر اراک در سده اخیر، تنها ۷۲ زمینلرزه روی داده است که ۵۰ مورد از این آنها، زمینلرزههای دی و بهمن ۱۳۹۰ خورشیدی (عموماً کمتر از ۴ ریشتر) بوده است. بررسیهای زمینشناسی نشان میدهد که، منطقه اراک تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری جزء مناطق آرام بوده و احتمال وقوع زمینلرزه در آن ضعیف است و در صورت وقوع از ۳ تا ۵ ریشتر قویتر نخواهد بود. از جایهای دیدنی شهر قوچان میتوان به موزه مردمشناسی قوچان، آرامگاه بابا حسن در روستای خسرویه، مدرسه عوضیه یا مسجد جامع، روستای گوگان (زادگاه جعفر قلی زنگلی ملک الشعرای کرمانج)، آبگرم شهر کهنه، تپه چیلغانی، تپه زوباران، تپه فتحآباد (در ۵ کیلومتری شرق قوچان)، تپه نادری (مروارید تپه) در شمال شرقی قوچان، تپه یام (در شمال فاروج)، قلعه تپه (در ۱۵ کیلومتری قوچان) اشاره کرد. در مناطق روستایی شهر قوچان، مراسم کشتی پهلوانان محلی در مراسم عروسی برپا میشود.
بلندترین قله کوه هزار مسجد به نام کوه هزار مسجد با ارتفاع بیش از ۳ هزار متر است، که در خارج از محدوده شهرستان است. مرتفعترین فله رشته کوه بینالود آلاداغ قله شاه جهان است که بیش از ۳۰۰۰ متر ارتفاع داشته و در میان شهرستانهای قوچان فاروج و شیروان واقع شده است. کوههای قوچان عموماً محل ییلاق دامداران است، در این کوهها گون که از ساقه آن کتیرا استخراج میشود به حد وفور یافت میشود ویکی از منابع درآمد مردم و روانه شدن محققان گیاهان دارویی به کوههای مذکور میباشد. طول این رودخانه ۵۰۰ کیلومتر و عرض متوسط آن ۲۰ متر میباشد در تابستان اغلب کمآب و در بیشتر قسمتها خشک میباشد. گیاهانی چون ارس، زرشک و درمنه در این منطقه به وفور دیده میشود. آنها چنان حافظهای دارند که میتوانند ساعتها بنوازند و بخوانند و داستانهای بلند حماسی، عاشقانه و عارفانه را در چند شبانه روز از بر بازگوکنند و بخوانند. با این حال، آنها روشی را برای پاشش نانوذرات توسعه دادهاند، یعنی با قطرات پلاستیکی چاپ نمیکنند، بلکه با قطرات مایع پر شده با نانوذرات سرامیکی یا فلزی چاپ میکنند. شهرستان قوچان با قرارگیری در یک مرکز پنج ضلعی شهرهای مهم منطقه به عنوان استراتژیکترین شهر منطقه شناخته میشود که این شهرها شامل: مشهد، نیشابور، بجنورد، سبزوار و پایتخت ترکمنستان میباشد که فاصله هر کدام از قوچان حدود ۱۲۰ کیلومتر میباشد.
هماکنون مهمترین صادرات قوچان کشمش، برگه زردآلو، شیره انگور میباشد که همه ساله در بستههای استاندارد شده به کشورهای خارجی صادر میگردد. محصول گیلاس این شهر نظیر نداشتهاست در این شهر انگور را فرآوری میکردند و از آن شیره انگور درست میکردند و خاک مخصوصی در آن میریختند و آن را قالب میزدند در نهایت به آن پسته و بادام نیز اضافه میکردند که به آن حلوا ملبن یا جلد الفرس (پوست اسب) همه میگویند از بعلبک لبنیات را هم بدمشق صادر میکردند صنعت پارچه بافی در رواج داشت و در آنجا لباس احرام بر بکی میدوختند در آنجا صنایع و لوازم چوبی هم میساختند که از جمله آنها بشقاب و قاشقهای چوبی بودهاست. مظفرالدین شاه، در اولین ورودش بعد از مرگ ناصرالدین شاه، از این در، وارد دیوانخانه تخت مرمر میشود. «اپل» نرمافزار «استور آی تونز» خود را در ۲۰۰۳ راهاندازی کرد. مسجدالنبی با ۱۴ هزار متر مربع مساحت، از نظر گستردگی صحن و شبستانها و شیوه معماری در نوع خود منحصربهفرد است. ازنظر صنایع دستی در شهر قوچان صنعت پوستین دوزی، نمد مالی و سفالگری رونق خاصی دارد، گلیم بافی و چاروق دوزی (نوعی کفش)، ساغری، گیوه و … طبق آمار قوچان سردترین شهر استان خراسان رضوی میباشد.
گونههای مهم جانوری این منطقه قوچ و میش، کل و بز، گرگ، خوک، روباه، کبک (پرنده)، هما، سارگپه، خارپشت، عقاب طلایی، پایکا، خرگوش، خفاش، انواع مار، ماهی آزاد و شیرماهی و کاشی زرین فام پلنگ ایرانی میباشد. هند از حدود قرن نهم پیش از میلاد تا سده ۱۸ پس از میلاد، مهمترین مکان تولید الماس در سرتاسر کره زمین بود، اما پتانسیل تجاری این منابع بهمرور و تا پایان سده ۱۸ از بین رفت. و چون در محله قدیمی جورجیر، در محل مسجدی از قرن چهارم معروف به مسجد جوءجوء یا جورجیر که صاحب بن عباد آن را بنا کرده بود، ساخته شد، مسجد جورجیر نیز نامیده شدهاست. بسیاری از استادان برجسته کاشی کاری دوره معاصر همانندحسن علی اکبر خزینه با ارتباط و آموزش در این کارگاه مهارتهای خود را آموختند. انار و انجیر از جمله میوههایی هستند که در این منطقه به خوبی رشد میکنند.لازم به ذكر است معروف ترين شيرينى نائين کپچو نام دارد كه اين شيرينى خود به شكل هاى گوناگونى موجود است.